Ages

Grandes Idées pour la Science

Langue

Temps d’apprentissage moyen

Fonctionne hors-ligne

Non

Description

Activitatea de învățare este o ACTIVITAT dificilă, Care necesită effort gradat. EA trebuie susținută permanent cu Elemente de sprijin, printre care jocurile didactique au un ROL important.
Făcând DIN învățarea prin jocuri matematice un stil obișnuit de lucru cu elevii, am putut constata nu numai progres la învățătură, mai ales din partea elevilor brami sau cu RITM mai lent de lucru, ci și o participare tot mai deschisă a elevilor la lecție, un RITM sporit și o evidentă plăcere pentru acestee lecții.
Gama jocurilor didactique este foarte bogată și diversă. Imaginația învățătorului poate inventea modèle DIN cele mai ingenioase. Uneori pot fi stimulați și elevii să conceapă jocuri matematice, să propună modificarea unor jocuri în scopul adaptării lor la situații date, să desfășoare această ACTIVITAT cu Cât mai multă îndrăzneală șia independență.
Jocul matematic poate fi introdus în lecție în moment orice. De exemplu, pentru verificarea cunoștințelor la un anumit Capitol poate fi folosită metoda CUBULUI. EA presupune utilizarea
unui CUB din lemn sau carton PE Feţele căruia este scrisă câte o sarcină de lucru sub forma unei întrebări
sau a unei Instrucţiuni care va cereus elevilor să Execute următoarele Sarcini de lucru: descrie, compară, asociază, analizează, Aplicaţi, argumentaţi.

No votes have been submitted yet.

View and write the comments

No one has commented it yet.