Age Range

Big Ideas Of Science

Subject Domains

Language

Average Learning Time

Works Offline

No

Description

Activitatea de învățare este o activitate dificilă, care necesită efort gradat. Ea trebuie susținută permanent cu elemente de sprijin, printre care jocurile didactice au un rol important.
Făcând din învățarea prin jocuri matematice un stil obișnuit de lucru cu elevii, am putut constata nu numai progrese la învățătură, mai ales din partea elevilor slabi sau cu ritm mai lent de lucru, ci și o participare tot mai deschisă a elevilor la lecție, un ritm sporit și o evidentă plăcere pentru aceste lecții.
Gama jocurilor didactice este foarte bogată și diversă. Imaginația învățătorului poate inventa modele din cele mai ingenioase. Uneori pot fi stimulați și elevii să conceapă jocuri matematice, să propună modificarea unor jocuri în scopul adaptării lor la situații date, să desfășoare această activitate cu cât mai multă îndrăzneală și independență.
Jocul matematic poate fi introdus în lecție în orice moment. De exemplu, pentru verificarea cunoștințelor la un anumit capitol poate fi folosită METODA CUBULUI. Ea presupune utilizarea
unui cub din lemn sau carton pe feţele căruia este scrisă câte o sarcină de lucru sub forma unei întrebări
sau a unei instrucţiuni care va cere elevilor să execute următoarele sarcini de lucru: descrie, compară, asociază, analizează, aplicaţi, argumentaţi.

 

No votes have been submitted yet.

View and write the comments

No one has commented it yet.