Age Range

Subject Domains

Language

Average Learning Time

Works Offline

No

Description

Domeniul rețelelor de calculatoare este un domeniu foarte vast, dar totodată foarte interesant. Acumularea de cunoștințe în acest domeniu este de un real folos elevilor și tinerilor care folosesc destul de des Internetul în multe din activitățile lor.

Reţelele de calculatoare permit accesarea unor baze informaţionale cu localizări geografice diverse şi constituie un mediu de comunicare între persoanele aflate la distanţă. Într-o instituţie/firmă cu mai multe compartimente, instalarea unei reţele de calculatoare facilitează schimbul şi corelarea informaţiilor (între diverse departamente sau în cadrul aceluiaşi departament). Importanţa reţelelor de calculatoare ca medii de comunicare va creşte tot mai mult în viitor.
Reţelele de calculatoare asigură partajarea resurselor de calcul fizice şi logice, astfel încât programele, echipamentele şi mai ales datele să fie disponibile pentru orice utilizator conectat la reţea, indiferent de localizarea lui. Această facilitate este foarte importantă în cadrul unei firme fiindcă permite, de exemplu, mai multor persoane aflate în puncte geografice diferite, să întocmească împreună un raport. O schimbare efectuată de un angajat într-un document poate fi vizibilă instantaneu şi celorlalti angajaţi. Astfel, colaborarea dintre grupuri de oameni aflaţi la distanţă devine foarte simplă.
Elevii vor afla istoricul rețelelor de calculatoare, componentele unei rețele de calculatoare, clasificarea acestora, modul de transmitere a datelor într-o rețea și câteva noțiuni legate de rețeaua Internet.

No votes have been submitted yet.

View and write the comments

No one has commented it yet.