Mseto wa Umri

Mawazo Makuu ya Sayansi

Mada ya Somo

Muda wa Wastani wa Kusoma

Hufanya kazi nje ya Mtandao

No

Maelezo

Со оваа активност учениците имаат можност да мерат pH на раствори со помош на виртуелен pH метар, да се запознаат како разредувањето на растворите со вода влијае врз промената на pH на растворите, да се запознаат со pH на Продукти од секојдневниот живот, како и да решавате проблеми предизвикани од киселините и базите во секојдневниот живот

Активноста го користи основното сценарио на научното истражување

Во оваа активноста е искористена виртуена лабороторија на pHET и е наменета за часовите по хемија во 8 одделение

Rating: 5 - 1 votes

View and write the comments

No one has commented it yet.